Mijn A-Team

Door Chantal Inen op International Women’s Day

Lange tijd dacht ik dat ik het allemaal zelf moest doen. Dat ik faalde als ik advies vroeg. Succesvolle mensen danken dat aan zichzelf, toch? De foto's, de prestaties, de prijzen…

Obama en Aggasi

Ik wilde overal goed in zijn. Dan pas ben je sterk en onafhankelijk, toch? In die tijd sprak ik ondernemers die hun focus hadden op de meer ‘masculine energie’ en las ik boeken over leiderschap vanuit dit perspectief. Maar deze aanpak werkte niet. Dus besloot ik op onderzoek uit te gaan. Eerst las ik autobiografieën van mensen wiens aanpak me intrigeerde. Andre Agassi, Marina Abramovic, Barack Obama, Steve Jobs en anderen hadden een overeenkomst: een - door de tijd heen organisch gevormd - supportteam. 

Intuïtieve keuzes

Ik begon contact te maken met mensen waar ik meer van wilde weten. En met professionals die ik via via kende. Vol reserves. Bang om te falen. Maar juist door met hen te werken ontdek ik dat deze kwetsbaarheid een kracht kan zijn. Ik leer steeds meer hoe ik van betekenis kan zijn. Hoe ik eigen en andermans talenten in kan zetten.

Vrouwelijke leermeesters

Inmiddels krijg ik steeds vaker de vraag of ik mensen ken die bij een specifieke vraag kunnen helpen. Tijd om mijn A-team te tonen. Een paar wijze vrouwen. Best spannend om te delen maar hey, als ik iemand hiermee kan helpen, doe ik het graag. Ik heb ook mannelijke mentoren. Daar ga ik ook nog eens een lijst van maken. Die leren me ook veel, op weer andere gebieden. 

 

Onderstaande vrouwen lopen al een tijd met me mee. Of ik met hen. Dat is het mooie van leermeesters - of mentoren - je kiest niet alleen hen, zij lijken ergens andersom ook te kiezen wie ze in het vizier houden, of voor wie ze altijd wel even tijd maken.

Dr. Kaouthar Darmoni

Professor Gender, CEO Atria Institute, oprichtster van ‘The Art of Feminine’. Een goddess danslerares. Ze leert je hoe Griekse godinnen een inspiratiebron kunnen zijn. Door beweging leer je deze vrouwelijke kwaliteiten te ontsluiten. Tijdens haar (online) lessen krijg je veel kennis over gender (on)gelijkheid. Ze geeft regelmatig workshops. Een van haar laatste TedX-optredens: "Thank god I have a vagina”. https://kaouthar.com/

Selma Susanna

Kunstenaar, regisseur, oprichtster van de theaterschool, mijn mentor, mijn muze. Selma is echt een mentor voor mij. Ze is ook creatief directeur van het online interactieve tv-programma’s die ik heb geproduceerd en gehost. Bij haar theatervoorstellingen ervaar je haar stem. En alleen al in contact met haar krijg je een glimp van haar energie mee en loop je krachtiger de deur uit (plus leerzaam verward ; ). www.selmasusanna.nl.

Karianne den Boer:

Bij haar wordt je verhaal helder. Als schrijver (ghostwriter/talks/theater) regisseur en personal coach. Ze heeft een verfrissende, dedicated view op onderwijs en moederschap. Karianne regisseerde mijn afstudeervoorstelling over vrouwelijk potentieel. Leert me om te manifesteren vanuit mijn hart. En als speechschrijver helpt ze me bij blogs en talks. Zoals die op de Global Entrepreneurship Summit  vorig jaar. Als je je verhaal over het voetlicht wilt krijgen, of als je hulp nodig hebt bij de volgende stap in het leven, is zij je vrouw (stuur me een PM via linkedin/instagram).

Astrid Elburg

Een bevlogen leiderschapscoach, spreker en docente. Astrid ziet de potentie van de mens en heeft een enorme visie op het creëren van gelijkheid in de wereld. Bekijk hier het interview dat we met haar hebben gedaan. Dat vertelt genoeg.

Ganga Hoogendoorn

Oprichter transformatief denken. Haar werk is gebaseerd op 40 jaar yoga en lessen van guru's in India. Haar visie: als mens leven we onbewust vanuit angst in plaats van liefde. Ze geeft lezingen en doceert yoga. Ganga leert je over zelfliefde, vanuit je hart spreken, grenzen stellen en je kalm voelen ook al stormt het om je heen. Ze heeft vernieuwende antwoorden op het vraagstuk rondom voedselschaarste. www.transformatieveyoga.nl

Ankriet Inen - Premdani

hoe omschrijf je je moeder? Mijn leermeester in ‘selfcare’. In haar leven heeft ze diverse barrières doorbroken waarover ze kan vertellen en je herkent haar meteen aan haar unieke uitstraling. Eerder schreef ik over een van haar doorbraken op deze linkedin post. Wil je je fantastisch kleden, goed eten, leren hoe je huid gaat gloeien? Na haar tips, voel je je een Artemis. Je kunt haar ontmoeten bij mijn theatervoorstellingen (stuur me een PM via linkedin/instagram voor speellijst)

 

Leren op andere manieren

Soms ontmoet je mensen die op een specifiek gebied tijdelijk als leermeester fungeren. Of die je iets leren simpelweg door te zijn wie ze zijn. Daarvan zijn er natuurlijk veel meer dan ik hier noem. Ik noem 3 vrouwen die nu opkomen;

Maaike Fris: Marie Kondo-coach. Van Maaike heb ik geleerd hoe je huis en kantoor zo kan worden georganiseerd dat er geen ruis meer in je hoofd is. Zodat je je energie kunt geven aan dingen die er toe doen.  https://maaikefris.nl/

Yenny Velasco: Als je je kantoor en huis in dienst van je persoonlijke proces in wilt richten. Yenny heeft mijn huis opnieuw ingericht, op basis van wat ik nu nodig heb. Ik heb bv. nu een tipi-tent, droommuur en planteneiland. www.yennyvelasco.com

Lisa & Romy Jaya Premdani: mijn nichtjes. Ze zijn een spiegel voor het pad wat ik heb gecreëerd. Door hen worden de verlangens en worstelingen van hun generatie me steeds weer helder. En ze zijn radicaal eerlijk.

—————————————————

Previous
Previous

Natuur als inspiratiebron & Wat is nou eigenlijk radicaal? Kick-Off De Partnership Verkiezing

Next
Next

Ritje naar Roffa